Onsdag:

Jag lämnade Markabygds kirkestue vid 08.00 nyduschad och med allting torrt. Det känns som en nystart varje gång. Vilodagen i går gjorde susen. Benen ville vidare när jag kom till dagens etappmål Borås så det blev 6 km extra. Jag har gjort en liten "avstickare" från St Olavsleden för att komma igenom byn Stjördal där jag ska söka eftet gasol och komplettera mat förrådet lite i morgon. Om jag hade följt St Olavsleden som går söder om Stjördal hade jag fått gå minst 4 km extra. Nu kommer jag in i byn norrifrån i stället och sparar några km. 

Det har varit omväxlande sol och moln idag och ibland har ngt regnmoln seglat förbi och skvätt lite bara för att retas🫤.Just nu skiner solen. 

I natt kan det komma lite regn, men prognosen ser lovande ut några dagar framöver. Jag har hittat en bra tältplats precis bredvid ett fritidsområde. Inga kullar runt omkring som regnvatten kan forsa ner från🫣.

Jag träffade "pilgrimsvännen" på en rastplats idag. Vi blev lika förvånade båda två😁. Det var ju några dagar och mil sedan han hjälpte mig med vatten.Han jobbade åt kommunen, sade han. Troligen som assistent/fritidsledare till förståndshandikappade att döma av den kille han hade med sig. Han gör nog gott på många sätt i samhället.

Annars ingen händelserik dag.  

Klar för dagens utmaningar. 

Det här är Markabygda kirkestue som jag "bott" i. Kyrkan ligger tvärs över vägen.   

Kyrkan. Den vackra interiören fick ni se igår.

Många lador, ladugårdar och uthus här i Norge har den här utsmyckningen. Det är tydligen ngt traditionsenligt. Jag har inte hittat ngn info om det. 

Jag närmar mig Trondheim😁.

 

 Ovanligt skarp färg på rödklövern och en vacker blå akveleja. 

Stormhatt och  strutbräken är vanliga här.

Vattenservice.