Mobiltäckningen är lite märklig här i Norge. Den kan helt plötsligt försvinna trots att jag sitter på samma ställe🤔...sedan får jag fortsätta skriva nästa dag eller på annan plats...som idag .

Torsdag:

Bra natt, bara lite småregn innan midnatt. Mycket varmare natt också..och dagens vädet har varit mest sol och uppåt +22 º. Det känns som om sommaren är tillbaka. 

 Jag började dagen med en fin skogsväg och kom in i Stjörndal norrifrån och möttes av en fantstisk utsikt över Trondheimsfjorden. 

I Stjörndal fikade jag och sedan gick jag in i en sportbutik och skulle fråga var jag kunde köpa gasol ( de borde ju veta tyckte jag) OCH DE sålde gasol så jag köpte en stor behållare som ska räcka hela Nordkalottenleden. Härligt 👏👏...nu behöver jag inte snåla och kan dricka hur mycket kaffe jag vill och äta varm mat. Det som förvånar mig är att gasolen i den andra behållaren faktiskt har räckt till ett varmt mål igår och idag också. Det är faktiskt mer gasol kvar än man tror när behållaren känns tom. 

Nu i slutet på dagen bar de upp, upp i en oändlig backe och sedan skogsstig fram till det som skulle vara mitt mål för dagen, men det var väldigt svårt o hitta tältplats, så trots trötta ben blev det ett par km till. Nu tältar jag bredvid en fårfålla. Det finns en massa tackor med sina lamm och de motas väl in i de här fållorna när de ska hem.

Jag fick "städa" undan lite fårskit..men sedan blev platsen bra😂...jag orkade inte gå längre🥵. 

Fin utsikt över Trondheimsfjorden när jag gick ner mot Stjördal.

"Lunch" på ett kondis. Frasig macka med kyckling och bacon och en JÄTTEkanelbulle. Tyvärr var bullen mest vetedeg...smakade knappast kanel....men det var i alla fall en kanelbulle😋😊.

Trondheims flygplats ligger i Stjörndal och leden gick där planen passerade väldigt nära, när de gick ner för landning. Det kom in ett flygplan minst var 15.e minut😳. Trondheim är ju ändå inte sååå stort tänker jag.  

I Vaernes har de en krigskyrkogård. Den är enormt stor, men det pågick en begravning på "nya" kyrkogården, så av respekt ville jag inte gå in och fotografera...tog bara ett foto från gatan. 

Jag köpte en stor gasolbehållare...då borde den räcka hela Nordkalottenleden. Ca 20 dgr.