Nu har jag gått i mål på Etapp 1 på mitt äventyr, St Olavsleden👍😁.

Det blev ingen åska i går kväll, bara lite lätt regn och i morse vaknade jag av solsken som värmde tältet. 

Hela dagen har varit solig och         + 22 º.

Det började med terrängvandring i några km och sedan har det varit lite grusväg, men mest asfalt.

När jag kom fram genom skogen och fick se Trondheimsfjorden så nära och kände doften av havet och kände solens värme fick jag en sådan frihets- och lyckokänsla. Pilgrimsleden är ju egentligen en religiös handling och jag har blivit religiös. Naturen är min religion, fåglarnas sång är mina psalmer. "Guds ande" är varenda syrerikt andetag jag tar. 

Jag tror emellertid att jag har gått på ren adrenalin de sista dagarna, för när jag kom fram till Trondheim gick krafterna ur mig totalt. I en av förorterna till Trondheim ( 12,5 km kvar att vandra ) satte jag mig på en sådan där typisk rastplats med klumpigt bord och sittbänkar i ett. Jag satte mig ytterst på bordet för då vilade ryggsäcken på bordet och jag kunde vila utan att ta av den. När jag sedan skulle gå vidare trodde jag att jag hade fått med mig heIa möblemanget😂. Ryggsäcken har aldrig känts så tung och ändå var den eg lättare än på länge eftersom jag i princip inte hade ngn mat kvar.  

Jag stannade till vid en butik och köpte 1/2 liter mjölk och 2 stora muffins för att få energi till sista biten. 

De sista km var oerhört jobbiga men vid ca  16.30 kom jag fram till pilgrimscentret, blev bjuden på kaffe av ett par trevliga herrar och fick mitt Olavsbrev som är ett bevis på att jag gått leden....sedan var det bara dusch och horisontellt läge. 

Jag har inte varit i Nidarosdomen ännu. Jag vill spara det till i morgon när jag är pigg. I natt bor jag på pilgrimscentret. Trondheim verkar vara en riktigt mysig stad så jag ser fram emot att utforska den.  

Morgonkaffe vid sjön. Jag har faktiskt slagit mitt eget rekord.Jag har tack vare det fina vädret fått 23 tältnätter på 29 dagar. 

Skylt med Tronheims kommun. Här har ngn hängt en ballong för att fira, men troligen ingen Pilgrim. Enl herrarna på Pilgrimskontoret var det hittills i år  bara 2 tyskar som gått Östersund-Trondheim för ca 2 veckor sedan och 8 damer i grupp som gått Stiklestad - Trondheim som kom igår.  Stakvikskorset 100 m, på skylten: Därifrån kan man för första gången på St Olavsleden se Trondheim.

Långt där nere ligger Trondheim. 14,6 km kvar. 

Hästar på bete med Trondheimsfjorden i bakgrunden. 

Mitt Olavsbrev. 

Tack för att ni varit med mig på den här etappen💝...nu väntar några dagars vila och sedan blir det vildmarksäventyr på Nordkalottenleden. Jag hoppar på Hurtigruten på tisdag kl 12.45.

Hoppas ni vill följa med där också. 

Kramar 🤗🤗