Jag har haft två sköna lata dagar i Trondheim nu. Det är en väldigt vacker stad och full av liv och energi.

Med sitt läge precis vid  Trondheimsfjorden och Nidälven som slingrar sig igenom staden är det också en väldigt maritim stad ...det händer mycket vid vattnet. Restauranger på rad och promenadstråk precis i vattenkanten. Båtar ser man förtöjda överallt, de parkerar båtarna vid sina hus och lägenheter precis som man annars parkerar bilen. Kajakpaddlare  tar sig en tur framåt kvällen och ungdomarna "hänger" vid de utplacerade vil"fåtöljerna" i trä längs älven. 

Det har varit perfekt väder de här två dagarna också..ljummet i luften och riktig semesterkänsla. 

Jag har "luffat" runt lite och sett mig omkring, men tagit det väldigt lugnt.

Igår, söndag, gick jag på högmässa i Nidsrosdomen. Det var högtidligt  och fint. Där var en flick-/kvinnokör som säkert uppgick till nära 100 personer ...lite olika åldrar. Prästen höll ett speciellt tal till oss pilgrimer, men jag hade svårt att förstå allt eftersom de har lite dialekt här. Jag tror att jag var den enda "pilgrimen" där😁. 

Idag har jag lämnat ifrån mig min efterlängtade Gasoltub som jag köpte efter mycket letande.           Jag borde ha tänkt på det innan, det är ju naturligtvis inte tillåtet att ta med gasol på båten. Jag kunde lämna in den på Naturkompaniet som tur var, annars hade jag fått ta mig till en återvinningsstation med "farligt avfall".

Det kommer säkert att ordna sig med gasol i Kautokeino. Jag upptäckte att de i år inte firar midsommar förrän den 24.e juni...(och midsommar är dessutom inte en röd dag här) Därför är butikerna i Kautokeino öppna på lördagen när jag ska börja vandra och där finns en frilufts-/ sportbutik i Kautokeino. Någon typ av fältkök borde jag få tag på om det inte finns gasol. 

I morgon går båten kl 12.45. Jag har varit på apoteket och köpt tabletter mot sjösjuka så jag kan hålla mig pigg o ta många foton😊.

 

 

Några foton på den pampiga Nidarosdomen. Här var jag på högmässa. Det är målet för St Olavsleden. 

Nidälven kantad med färggranna hus.  

Typisk Trondheimvy. 

Ovanlig men fin utsmyckning på hus. 

Här var det lite loppis längd älven.

Järnvägsstationen. 

Här går de nara ut genom grinden på relingen och ner till sina båtar😂


Den här ?..var söt. Det var en äldre man som körde den...på cykelbanan, så jag antar att den räknades som cykel. Det var ngt el-fordon i alla fall. 

 

Fin utsmyckning på shoppinggata.