Jag gick ombord på MS Nordlys vid 11.30 tisdag 18/6.                           Det är första gången jag är på ett  "Kryssningsfartyg". Fartyget har 7 våningar och jag har en  3-bäddshytt för mig själv på 3.e vån med fönster. 

Här finns gym, hot tubs, bastu, 3 restauranger + cafe'/ pub, lounge i fören och observationdeck delvis öppet i aktern, samt promenaddäck runt om på våning 5. 

Det är relativt lite folk så det finns  gott om plats överallt. Jag behöver inte köa eller leta efter bra plats👍 Det är mest fransmän, engelsmän och tyskar bland resenärerna. ...och de är ganska "tillknäppta" . Jag har inte pratat med ngn riktigt. Om jag frågar om platsen i t ex loungen är ledig blir det bara en nick till svar🙄. Det finns inga barn heller. Jag har kanske valt fel båt🤔.....den "tysta". Här är emellertid en massa olika aktiviteter/ föreläsningar/informationsträffar och det erbjuds en del utflykter ....men jag ska ju på " utflykt" när jag kommer till Kautokeino så jag vilar och njuter av den fina resan. 

En aktivitet som jag varit med på är Polcirkelceremonin, där kaptenen "döpte" oss genom att skopa is innanför kragen på oss och sedan fick vi en liten "hutt" för att värma oss. Det behövdes för det var ute på däck, iskalla vindar och regn 🥶. Ett roligt avbrott i alla fall😂.

Det känns riktigt lyxigt här. Bugande hovmästare som hälsar välkommen till varje restaurang/ måltid inkl frukost.

Frukosten är den mest omfattande jag har upplevt:

 5-6 varmrätter . Äggröra, risotto, köttbullar, korv, varm bön-/ grönsakssallad, stekt ägg, bacon , vita bönor ( eng) , ugnsbakade potatisklyftor.

Lax i alla former och varmrökt makrill osv osv osv. Där finns ALLT man kan önska och personal går omkring  och fyller på kaffe till den som ville ha och kollar om alla är nöjda.                                                 En vitklädd  "kock"?  med hög vit mössa övervakar hela tiden att inget tar slut eller blir "slabbigt".

För övrigt finns det handsprit överallt och man måste sprita händerna innan man går in på en restaurang...annars säger hovmästaren till🤭😬.

Jag har bara bokat frukost de här dagarna eftersom jag själv vill bestämma vilka tider jag ska äta. Här finns gott om möjligheter.  

Tisdagen var solig, men idag onsdag har det regnat. Jag tänkte gå i land i Bodö, men då vräkte regnet ner så jag fick " spana" lite från båten i stället.  Bodö är norra Norges största stad och Europas kulturhuvudstad, imponerande😊.

En del foton här under är lite dimmiga och suddiga. Det kan bero på regnet och/ eller att jag tagit foto genom fönstret i mitt rum.

 

Dags att gå ombord...

Bra utrymme i min "kabyss". En säng kan fällas ut från väggen och soffan är en bäddsoffa, så 3 pers kan få plats.Tv har jag också...vad jag nu ska med den till? 

Toa med dusch... och städning ingår varje dag om jag vill . 

 

Överst exploreroom   en del under tak och underst loungen som ligger i fören. 

Här satt jag stor del av dagen igår och tittade på utsikten.

 Denna har blivit omtalad som  Norges vackraste fyr. 

 Tyckte det var fint med de kala klipporna i bakgrunden. 

Lunch igår😋🤩

Middag igår. Fiskburgare så klart när man är i Norge. 

 Här passerar vi Polcirkeln 07.20 Onsdag.  Tagit genom ett regnigt fönster🫣

..och en "häftig" klippa också taget genom regnigt fönster.

 

 

Några naturfoton. Det svårt att återge på foton hur fint det är.

 


Här är  foton från ceremonin. Tut i luren innan vi fick gå fram och sätta oss på stolarna och få isbitar innan kragen.....annars skulle det bli dåligt väder över Västerhavet där det kan blåsa riktigt ordentligt🤮...hotade de med🤣😂.

 

Måsye visa den här söta kryssaren från Tyskland. Ser ni munnen och ögat😍.

 

Avslutningsvis min lunch. Idag blev det rostbiffmacka. De har så makalöst gott bröd och mackorna är enorma. Får se vad det blir till middag.....om det blir ngn middag. Det beror på hur jag klarar Västerhavet. Vi är på väg ut från Bodö nu.

Kram till er alla där hemma.🤗🥰