Igår 15.20 lämnade vi Bodö och gick ut på Västerhavet mot Lofoten.  Det var riktigt "gungigt", men jag hade förberett mig genom att ta sjösjuketabletter 2 h innan...jag hade ju läst att det kunde bli jobbigt och jag såg att det lagts fram "kräkpåsar" lite överallt. 

Jag klarade överfarten jättebra...låg  i sängen de timmarna och andades mot vågorna. (Det är bara min syster Lisa som förstår tekniken😉😅..vi har varit ute i en liten båt i stormväder i Thailand). Jag kände efter ett tag inte att det gungade och somnade....säkert med sjösjuketabletternas hjälp. 

Kl 19.15 var vi framme i Stamsund på Lofoten och kl 21.20 i Svolvær. 

Lofoten ser både ogästvänligt och vackert ut. De svarta kala bergen som sticker upp ur vattnet ser inte inbjudande ut, men sedan kommer det gröna områden som solen ( i det här fallet midnattssolen ) letar sig fram till och det liknar mest ett sagolandskap dolt mellan bergen.

Svolvær, som är Lofotens största stad såg jag bara från båten, den gjorde bara ett kort uppehåll. Många resenärer steg av där...det var resans mål för dem och det blir säkert en upplevelse. 

Strax innan 24.00 blev vi uppkallade på däck ( de som ville naturligtvis). Nu skulle vi få se resans höjdpunkt. Fartyget körde in i  Trollfjorden som bara är 200 m bred.Vi gick in i en grön dal , bergssidorna kom nästan ända in på båten och midnattssolen lyste upp bergen runt omkring. Så fantastiskt🤩. 

Efteråt blev vi bjudna på fisksoppa uppe på däck. 

Eftersom vi sedan gick genom det smala Raftsundet hade jag svårt att ligga still i sängen...for upp och ner och kikade ut genom fönstret....rädd att missa något😅.

Idag kom vi till Tromsö där båten låg i 4 timmar.

Grov sjö, men jag klarade mig bra. Ingen sjösjuka ännu tack vare sjösjukepiller. 

Strax innan vi kom fram till Lofoten mötte vi en annan båt som gick Hurtigruten. 

 

Lofotens svarta berg...

 Vi närmar oss Svolvær. 

 Fisk på tork vid inloppet till Svolvær.....

..och här står "Feskarkærringa" , en staty i brons 4,5 m hög och vinkar till alla fiskebåtar......eller är det kanske  Lars Lerin som står där?😅  

 

 

 

Några foton från Trollfjorden. Jag kan tyvärr inte lägga upp videofilmer här ( de blev bättre). 

Längst ner till vänster ser ni Trollfjorden. Där gick fartyget in och vände, sedan ut i Raftsundet  norrut. 

Ett gäng äventyrare var ute och paddlade kajak mitt i natten....men, det är ju midnattssol förstås.