Fantastisk frukost som vanligt och sedan satt jag mest och slöade och tittade ut. Jag började så smått längta efter att komma ut och röra på mig.                                                Vi kom in till Tromsö vid 14.15 och fartyget låg där till 18.15, då fick jag möjlighet att motionera. Jag gick och tittade på Ishavskatedralen som verkligen var värd besöket. Fantastisk arkitektur, och jag kan tänka mig det fönstret upplyst en mörk vinternatt.                               Jag strosade runt lite i centrum också bl a i den gamla stadsdelen  så det blev totalt 9 km idag. 

Det börjar synas mer o mer snö på bergstopparna runt om, men det är +12º grader och känns nästan ljummet i luften.

I morgon stiger jag av båten vid 10.30 i  Honningsvåg och ska med en buss till Kautokeino kl. 12.12. Jag är framme i Kautokeino 21.45 och dagen efter, på lördag, börjar jag vandra.

 Det här blogginlägget blir det sista på 10 dgr. Nästa kommer den 1/7.

På etapp 2 som jag inleder nu , dvs vandring Kautokeino - Kilpisjärvi har jag ingen möjlighet att ladda powerbank och telefon så jag måste ha batteri till Gps, fotografering och klocka i 10 dgr. Det finns dessutom bara täckning på ett ställe längs den leden. Om ni vill följa mig på kartan kan ni gå in på Meny- länkar- Rutt 2024 här ovan. "Klicka" på klockan så får ni en helhetsbild.                                  Jag har nödsändare och skickar en "signal" varje kväll när jag slagit upp tältet och visar var jag är och att jag måt bra.

Jag vill önska er alla en fin midsommar ...hoppas ni kan sitta ute och äta sill och potäter...och så GRATTIS til världens finaste och mest omtänksamma och kärleksfulla son  Micke💝, på 52-årsdagen. 

Längs fjorden strax innan Tromsö.

Den här båten ser lite rumphuggen ut 🤭.

Långt därborta igger Tromsö och den bron gick jag över för att titta på Ishavskatedralen. Hamnen ligger på vänstra sidan och katedralen på högra.  

En bit av Tromsö. En stad i arktiskt område. 

Ishavskatedralen.

Ett par hus i gamla stadsdelen. Ser ni så smalt det gula huset är. Kan inte vara mer än max 3 m.

En vacker entre'. Gamla stadsdelen. 

På väg över bron. Långt där borta ligger "mitt" fartyg. Det med rött. 

 

 

Ishavskatedralen . Info finns under "länkar" i "Meny" om ni vill ha lite fakta.

Och så måste jag ju visa upp min lunchmacka idag också 😁..Chevre, syltad tomat, valnötter, honung, sallad. Underbart god...

Kram på er. Vi hörs den 1/7.

🍓🥔🌷🪻🌻🌺.Glad midsommar.