När fartyget närmade sig Honningsvåg ropades ut i högtalaren att det simmade en val på babords sida.Spännande, men jag hann tyvärr inte se den eftersom den simmade motsatt håll mot fartyget och mina ögon räckte inte så långt🐳☹️.

Jag åt en rejäl sista frukost ombord innan det var dags att stiga av fartyget.

En söt liten fiskeby som heter Havöysund...

..Det märks att de ägnar sig åt fiskenäring där. 

Strax framme i Honningsvåg där ett moln har gått ner o lagt sig att vila 🫤. Där ligger också en enormt stor kryssare från kanada..visar det sig senare. 

Hej då MS Nordlys. Det var trevligt att åka med dig, men nu har jag "slöat" färdigt😂.

Jag trodde det skulle vara lätt att hitta rätt buss i Honningsvåg men det blev lite knepigt. Frågade först en kvinna som stod vid en busshållplats om bussen till Kautokeino stannade där. -Det vet jag inte men alla bussar går ju förbi här så det borde den. Då gick jag in på ett fik och frågade och blev visad till ett annat ställe. Det var utanför turistbyrån. Det var helt omöjligt att ö h t komma in på turistbyrån. Honningsvåg är ett turistcentrum p g a att Nordkap ligger några km därifrån. Nu skulle alla kanadensare som kommit med på den stora kryssaren som låg i hamnen åka till Nordkap och dirigeras in i olika bussar. Jag hade inte en chans att komma fram och fråga ngt och  det fanns ingen information på någon busshållsplats vart bussen gick. 

Det slutade med att jag googlade och hänvisades till en plats 2 km bort. Det började bli bråttom så jag halvsprang med packningen dit. Väl där fanns det bara en hållplats i motsatt riktning men jag tänkte att Jag går ut i vägen o viftar och hoppas att bussen stannar...och det gjorde den🥵🫡. 

Det var få personer med på bussen som skulle mot Kautokeino. Några pratade vandring och jag trodde de skulle gå Nordkalottleden.             Jag är glad att jag åkte buss genom den 7 km långa tunneln som går under vattnet. Där fanns ingen belysning..kolsvart! Efter var ca 500m fanns det bara en svag belysning som upplyste om att det fanns en nödtelefon där. 

Efter 21 mil var det dags att byta buss, men först 2,5 h väntetid. Som tur var låg det ett shoppingcenter där, så jag kunde gå runt o titta lite. Jag fick tag på Primus Gas och så köpte jag  en sallad och lite smågodis att fördriva tiden med också😋😊.

På bussen till Kautokeino var vi bara 3 personer. 1 äldre kvinna som hoppade av efter ngn mil, en ung kille som åkte med ytterligare ngn mil och så jag som åkte ensam i bussen de sista ca 10 milen. De som pratade vandring var inte med. Jag tyckte att chauffören körde "som en biltjuv"...det gick rysligt fort i kurvorna men det är klart, jag hade ju först vandrat 58 mil och sedan tuffat fram i sakta mak på havet..så jag var van vid slowmotion🤣😂.

På bussen kunde jag ladda telefonen👍.

Samiska är inget lätt språk🤔...försök att uttala de här ortnamnen.

Chauffören körde mig ända fram till Duottar camping där jag checkade in i  den här mysiga stugan. 

 

Kaminen var eldriven..ingen verklig låga alltså, men det kom värme som man kunde reglera.

Fortsättning följer. I morgon börjar äventyret😬😊.