Det regnade lite i natt, men jag kunde ändå packa ihop torrt tält eftersom solen och lite vind torkade upp det på morgonen😊🌞. 

Vandringen har gått med perfekt vandringsväder genom vackra men blöta fjällbjörkskogar, låga fjäll och t o m lite tallskog. Många vad och idag var dagen då jag skulle vada över den 25 m breda älven😳...eller välja den 14 km längre omvägen för att undvika det vadet och ytterligare ett vad som kunde vara svårt. Jag bestämde mig för att gå ordinarie led och bilda egen uppfattning om älven. Jag blev glatt överraskad och nästan lite irriterad på mig själv för att jag oroat mig så.  Vadet över älven var varken otäckt eller svårt. Vattnet gick upp på halva låren men det var lätt att se botten och var jag skulle sätta fötterna.  Botten var jämn och fin och det var nästan ingen ström. Ännu mer stärkt självförtroende efter det👏👏. Jag tvivlar inte längre på att jag ska klara av den här leden. 

Jag har fortfarande inte mött eller sett ngn annan vandrare. Det är väl inte semestertider ännu. 

 Det har varit soligt och fint hela dagen men jag har gått i regnjacka med uppdragen huva med myggnät över och  regnbyxor pga myggen.Rena ångbastun😮‍💨, men trots myggolja på huden och myggspray i håret så är myggen hela tiden på huden och letar efter något ställe att slå sig ner på och man andas in dem både genom mun och näsa ..så irriterande🤬. 

Jag har ännu inte varit på några höga fjäll, så jag hoppas att myggplågan avtar när jag kommer högre upp.

Här sitter de utanför innertältet och väntar på att jag ska komma ut och morgonpinka😂.

 

 

Några vackra naturbilder från dagen. På den understa ser ni hur leden ofta förvandlas till en liten bäck. Kängorna är pga detta och alla vad aldrig torra, men man vänjer sig. Det blir liksom inte ens ngn ide' att försöka hålla dem torra. Jag minns att jag under min första fjällvandring Kungsleden 2020 tyckte att det var märkligt att många bara " klafsade" igenom vattenpölar och jokkar..nu gör jag likadant😂. Jag måste börja använda ordet jokk nu. Det är det samiska ordet för en mindre å eller bäck ofta med forsande vatten. Större vattendrag kallas ju älv .

Den vackra klockljungen växer överallt.

Kram på er🤗🥰