Dagens utmaning skulle vara att   vada över den andra "svåra" jokken som inte heller visade sig vara särskilt svår...så nu klarar jag allt 💪😂😂. 

I natt tältade jag så högt upp på fjället som möjligt för att undvika myggen men de hänger ihärdigt med. Om det var en flugsvärm jag hade efter mig hade jag haft  bättre förståelse med tanke på hur mina kängor börjar lukta efter att aldrig hinna torka 😜. Strumporna tvättar jag ofta eftersom det är bra torkväder , men så snart jag kört ner fötterna i kängorna har de snart samma oangenäma "doft".

Efter en fin vandring över fjäll, myr och skog började nedstigningen i Reisadalen och Reisas nationalpark. "Här har Reisaälven under tusentals år  skurit sig ner genom berggrunden och skapat en imponerande kanjon" ( Guide-boken).                                              Det går nerför i många km och sedan går man nere i en dal bredvid Reisaälven och har höga bergsidor på båda sidorna. Här finns flera imponerande vattenfall.

Här tältade jag natten till idag. Tänkte att här kan inte myggen trivas...men det gjorde de🤥.

Det låg renhorn lite överallt. De fäller ju sina horn och ibland förlorar de hornen vid strid. Jag har också sett en del renspillning men jag har fortfarande inte sett en enda ren. 

 

 

Några fina vyer från dagen.

Här börjar bergsidorna i Reisadalen att synas och sedan följde många, ofta väldigt branta passager ner i dalen.

 

Nere i dalen finns det ibland inte plats för både älven och en vandringsled ...då får man ta sig fram längs bergssidan  med  hjälp av vajrar 🫣😬.

..och efter det en lite läskig hängbro. 

Såå fint nere dalen🤩.

Jag hade egentligen tänkt övernatta i en stuga som ligger precis här bredvid, men valde att tälta på denna fantastiska plats i stället. Stugan var mörk och dyster och det var ett litet glapp vid dörren så myggen hade ändå kommit in. Här hade jag mitt andra mänskliga möte på fyra dagar. Eller möte?..det var en man i en båt som tuffade förbi och vinkade.Jag såg en människa i alla fall😅.