Reisadalen är verkligen vacker.

Här vadar jag fram genom strutbräken. Det kan vara svårt att hitta leden ibland😁...bra med Gps.

Den vackra Reisaälven med lite smörbollar och näva i förgrunden. 

Det här är nordnorges högsta vattenfall. Molissfossen.140 m fritt fall. Mollisjokken som vattnet kommer ifrån har ett totalt fall på 269 m. Det är de sista 140 m vi ser här. 

.och strax efter kommer ytterligare ett högt vattenfall. Det ser ju lika högt ut tycker jag men är ju lite  "smalare".Den heter Cissaldafossen , det står inget om höjden.  

Ibland går leden nästan ända ut i älven och ofta har delar av den rasat ner i älven. Älvar tar nog ganska mycket landområde årligen.

Dagens mål var Ovi Raisin, ett informationscenter/ naturum för Reisadalen. Här fanns också några stugor bl a en DNT hytte ( norska turistföreningens) . Jag har tillgång till DNT-hyttorna eftersom jag är med i STF . Den vackra stugan på bilden är DNT.s Nordkalottenhytte. Jag övernattade här men spenderade halva natten på att jaga mygg.                                         Jag hade turen att träffa värden för infocentret ..(mitt första riktiga möte med en människa sedan dag 1 😁). Han visade mig runt och berättade lite om anläggningen och så satte han in en myggspiral i min stuga. Han sade åt mig att tända den ett tag, så dog alla myggorna. Jag tände spiralen efter ett tag men det kom en rök som luktade giftigt...och när jag läste på förpackningen såg jag att den bara skulle användas utomhus🤔. Jag släckte den direkt.

Inte förrän kl 01.30 efter att ha jagat mygg sedan jag gick o lade mig vid 21.00 gav jag upp och tänkte att han ju inte ville ta död på sina gäster så jag "tände på" igen. Uppenbarligen en bra påtändning för jag slocknade och sov hela natten🤣😂. Överallt låg döda myggor så de stackarna vaknade inte upp igen...och det var ju meningen förstås😈.

Utanför min lilla stuga växte Linnea och det såg jag  lite överallt i naturen när jag gick vidare. Jag trodde inte att de trivdes så här långt norrut.