Idag vänder leden söderut mot att tidigare ha gått nordväst mot Reisadalen som är ett sevärt område på Nordkalottenleden.  

Det fina vädret fortsätter. Lite mulet ibland, men det är bara skönt. Jag längtar dock till lite vindar och gärna kalla sådan som skrämmer bort myggen och efter Ovi Raisin började en rejäl stigning i många km brant uppför och därmed började det blåsa ganska rejält . Jag kunde "koppla bort" myggen lite och ägna mig lite mer åt naturstudier och såg många vackra blommor. Jag kunde ta av regnjackan och faktiskt vandra i T-shirt 😁.                                         Målet var Somashytta där jag tänkte hitta en tältplats i närheten. När jag kom dit lagade jag mat inne i stugan eftersom det blåste kraftigt ute..men sedan gick jag vidare några km och slog läger uppe på fjället. 

Den pyttelilla pricken lååångt där nere vid röda pilen är Ovi Raisin där dagens vandring började. Benen var helt stumma när jag kom upp.

Jag passerade den 120 m höga Sarafossen på väg upp.

Lappspira. 

Fjällsippa.

Bartsia. 

De här gula violerna heter Viola sempervirens... 

..och de här söta små blommorna heter Kalvia. 

De här har jag svårt att hitta namnet på🤔.....men många vackra blommor såg jag idag😁.

Efter den långa uppstigningen gick leden på lätt hedmark.

En liten paus med bananchips😋😊.

Här ligger några övergivna ägg från  Fjällpipare eller Ljungpipare. De låg max 20 cm från leden så jag antar att det är därför de blivit övergivna även om det inte precis verkar vara någon större "trafik" på denna leden. Både fjäll-och ljungpipare är väldigt högljudda om man kommer i närheten så jag förstod att de var övergivna. 

Jag hittade lite lä bakom kullen. Det ni ser en bit bort är en lång djup canyon.

Ingen dålig utsikt🤩😁