Idag gick jag över gränsen till Finland. Tidigare har jag ju varit i Norge. Nu är jag inne i den s k Lapska armens ödesmarksområde eller Stenriket som jag skulle vilja kalla det. Den här delen skjuter ut som en arm in i Norge från Finland och målsättningen är att den ska bevaras som en ödemark även om den inte är ett naturskydds-område.                                                 Från början gick leden över hedmark, men sedan blev det mer och mer sten,  både små och stora stenblock som skulle forceras. Det var mentalt jobbigt  att nästan hela tiden balansera på eller parera emellan stenar. Det var 100 % fokus för att inte snubbla eller vricka fötterna. Ett fall här bland alla stenar skulle garanterat sluta illa. Det här stenlandskapet fortsatte sedan ända ner till Kilpisjärvi...med något litet avbrott ibland. Jag passerade Pihthsusjärvi och därmed leden upp till Halti, Finlands högsta berg. I Pihtsusjärvi- stugan bodde 4 ungdomar som var ute på fisketur. Fr o m nu kommer jag att träffa flera vandrare dagligen eftersom det är populärt för finnarna att gå mellan Kilpisjärvi och Halti.

Här växer kantljung som ser ut som små klockor eller liljekonvaljblommor.

Leden började över lättvandrad hedmark...

..och jag såg ett par sångsvanar lååångt där borta. 

Här ligger ett ca 2 m högt snötäcke kvar.

Det är väl tur att inte all snö smälter samtidigt. Då skulle väl vattenkraftverken stå still under långa perioder🤔.  

Här hittade jag en liten hörna med lä så jag kunde laga lunch. 

Lunch med utsikt över "stenriket".

Den vackra Kalvian lyser upp överallt i olika rosa nyanser.

En skymt av "stenriket".