Idag har jag tvättat. Läs den här instruktionen i tvättstugan om ni kan😂

Finska språket är svårt och det är lite svårt att handla också, man får gå på sunt förnuft och erfarenhet helt enkelt. Ibland finns det information på svenska, men då ofta om det är någon varningstext ( allergi el dyl) och tillagningssätt på halvfabrikat. De har en del svenska varor också. Marabou choklad t ex😉😊

Jag har i alla fall köpt mat för 5 dagar , mygghatt ( gräsligt ful) och Bushman myggspray,för nu har jag bestämt mig:

Jag ska inte gå nästa etapp av Nordkalottenleden. I morgon tar jag i stället bussen till Karesuando där jag har bokat rum på vandrarhemmet. Det känns som om jag är stamgäst där för det här blir 3.e gången. Jag var där 2021 och 2022 på resa till och från Treriksröset.                                          På Torsdag tar jag bussen 06.40 till Kiruna och därefter tåg till Abisko. 

I Abisko övernattar jag på turiststationen för att sedan via Alesjaure, Vistasvagge och Tarfaladalen ta mig till Kebnekaise fjällstation vilket kommer att ta 4-5 dagars vandring. Finalen blir att gå upp på sydtoppen.....försöka i alla fall🫣.....sedan ska jag hem 🥰❤️❤️❤️

Hoppas ni följer med på den här sista utmaningen. 

Jag hade för mig att jag bokat en stuga här i Kilpisjärvi, men det var visst ett rum . Det här kan man kalla Compact living😁. 

Idag beställde jag en baconburgare med pommes och finsk sisu🤣. Den serverades med kniven rakt ner i burgaren på finskt mane'r. 

Titta bara med ett öga🫣😬. Pomperipossa eller Häxan surtant? 

Kram🤗🥰