Jag har sovit SÅ gott i natt. Steg upp kl 05.00 och åt microvärmd risgrynsgröt ( utan "vissla" 😅) till frukost. Bussen gick 06.40.            Jag träffade en trevlig man ,Mats, vid busshållsplatsen och sedan satt vi och pratade hela vägen till Kiruna. Han hade varit och fjällvandrat men gett upp pga myggen vilket är förståeligt. Han är annars en van vandrare och långfärdscyklist snart 70 år gammal.  Har gått Gröna bandet och en del av de leder jag har gått så därför hade vi mycket att prata om. Vi umgicks lite och åt lunch tillsammans när vi kom till Kiruna sedan skulle han med tåget till Boden - Stockholm. 

Mitt tåg som skulle gå 15.31 till Abisko var försenat. Jag satt och lyssnade på det ena meddelandet efter det andra om förseningen som ropades ut i högtalaren. Avgången sköts fram hela tiden. Det sista meddelandet  kom 17.30...att tåget var försenat, skulle komma 17.40. Efter det fortsatte jag att lyssna efter nästa meddelande om försening eller att tåget skulle komma in på perrongen. Efter ett tag försvann bara den avgången från infotavlan och då undrade jag förstås vad som hände, så jag frågade en man om han också skulle till Abisko. Nej, sade han, det tåget gick visst precis. Det hade alltså kommit in 17.40 utan att det hade ropats ut i högtalaren.🤬🤬🤬🤬🤬 .INTE ETT LJUD!! Usch så arg jag blev. Jag hade ju i princip väntat på det tåget sedan jag kom in med bussen 09.45!! ...och jag hade lyssnat noga på alla meddelanden som ropades ut och kollat min biljett där jag kunde se förändringarna på avgångstid. 

Jag letade upp ett vandrarhem i Kiruna och fick en säng i ett 6-bäddsrum för kvinnor. Jättebilligt..bara 398 kr inkl frukost och sedan ringde jag till det ställe jag bokat i Abisko och fick ändra min bokning till nästa dag . Det kostade 300 kr extra eftersom de inte hade ngt rum kvar i den kategori jag bokat ,men helt ok. Egentligen skulle jag inte få avboka eller omboka .Sedan var det ju bara att köpa en ny tågbiljett till Abisko.                                   

De har ju under några år hållit på att flytta/riva  Kirunas gamla centrum och bygga upp ett nytt några km längre bort. Stadens nya centrum ligger ca 5 km från järnvägsstationen så vi var bara i den gamla delen. Det är en konstig känsla att gå mellan alla dessa  tomma hus och butikslokaler och veta att allt ska bort. Tänk så mycket minnen och historia som försvinner för dem som har vuxit upp och bott i staden.   

När Mats och jag skulle äta hittade vi bara en grillkiosk att äta lunch i,  men det var en  prisbelönt sådan som hade funnits där sedan 1945 och som serverade god mat. 

God morgon 😁. När jag kommer ut från mitt rum går jag ner för en trappa till samlingsrum och kök..och när jag öppnar dörren till den "avdelningen" står den uppstoppade björnen där bakom dörren och ser så här snäll ut😊 

Jag har faktiskt ätit på "Årets korvkiosk 2024". Den har funnits där sedan 1945...så tråkigt att den ska rivas😒. Enda anledningen att den fortfarande är öppen är väl att alla som jobbar där med att riva och flytta ska ha någonstans att gå o äta.  Det är folk i gula och orange västar överallt och en massa avspärrningar.

Här poserar Mats med några järnvägsarbetare😁.