Nu är jag i Hemavan , jättelycklig😁👍. Det första stora målet på min vandring. Jag har hela tiden känt att om jag kommer hit, så kommer jag att klara resten också.                    Här börjar Kungsleden och den gick jag förra året men då söderut. Nu ska jag gå den norrut. Jag vet att den är väldigt fysiskt krävande, men inte så mentalt krävande som de 75 mil jag gått Grövelsjön -Hemavan. Kungsleden är väl markerad, har över större delen fjällstugor mellan dagsetapperna där man kan proviantera och få en säng till natten ( om man har tur så det inte är fullbokat) . Här finns också broar och spänger så man slipper gå genomblöt om fötterna varenda dag. 

Fredagen 16/7 började med fantastiskt fin vandring på Norgefararleden. Vädret mulet men mest uppehåll, perfekt vandrarväder och relativt lättvandrad led. Jag övernattade i Tjåkkelestugan ( länsstyrelsens obemannade väldigt charmiga stuga) och mötte för första gången några vandrare. Jag var ensam i stugan, men en kvinna som fått skoskav kom in o undrade om jag hade ngt plåster. Jag fick användning av mina Compeed 👍...o jag fick ett  kexchoklad som tack😋.

Andra kvällen kom jag till Åtnikstugan, en stuga som också ägs av länsstyrelsen.  Två trevliga killar som var på fisketur övernattade där och bjöd på riktigt kokekaffe ( åh så gott efter dagar av pulverkaffe ) och en trevlig pratstund. Dit kom också en fransman som var på vandringstur och två "gröna bandare". Så mycket folk hade jag nästan inte sett på en månad😅😂.

Resten av veckan blev det övernattning i tältet. Det var regnigt, kallt och väldigt blåsigt. Ca 8 grader på dagen och neråt 3 på natten. Här i Hemavan som ligger lite lägre geografiskt är det några grader varmare framförallt på natten  och fr o m söndag blir det varmare. Jag har bokat in 2 vilodagar här , så jag stannar o väntar in det fina vädret😁. Jag har bara haft 3 vilodagar hittills på 36 dagars vandring. 

 

Efter Klimpfjäll på väg upp i fjällen igen. Fjällbjörkskogarna är så vackra.

In på Norgefararleden...

..som var väldigt vacker  och lättvandrad.

En liten raststuga där det blev...

...lite nötter, rökt torkad korv och kaffe. 

 I en raststuga finns också en kamin och ved och 

sovplats, men .....

man får endast övernatta i nödsituation. 

Vandringen fortsätter och här finns t o m lite spänger.

Här bor en fjällräv. 

Framme vid den charmiga Tjåkkelestugan.

Mysfaktor 100. Lagade mat på vedspisen... 

...med den utsikten.

Här får man övernatta.  Man swishar 200 kr till länsstyrelsen för underhåll mm.

Här finns gott om ved som man hjälps åt att hugga/såga upp i lagom bitar och naturligtvis utedass.

Vi fick en kexchoklad i utbyte mot ett Compeedplåster😊😋. 

Någon har visst , för väldigt längesedan försökt att cykla till Norge 😂.

Blåst, regn, kyla. Mössan håller på att blåsa av jackan 🥶.

Hjortronen håller på att mogna.Undrar om jag får möjlighet att plocka några alldeles nymogna. 

En vacker vy över blommor, sjö och fjäll.

Åhh så skönt!!!. Iskalla vågor på trötta fötter😁.

Morgon mellan fjällen, hör hur bäck och flod....stormande mot hällen sjunga gud är god, gud är god.....                                              Det var den vanligaste psalmen när vi i byskolan där jag gick i åk 1 och 2  hade  morgonandakt.  Fröken trampade med liv o lust på den gamla tramporgeln som väste och pustade.  Tänk om jag då, en liten mager, blek, utsatt och mobbad flicka som inte tordes sjunga av rädsla att synas/höras för mycket visste att jag så småningom skulle hitta min inre styrka och med det min oerhört positiva livsinställning o inse att jag kan det jag vill.  Nu skrålar  jag MORGON MELLAN FJÄLLEN...så högt jag vill och bryr mig inte om någon hör eller vad de tycker. Efter den här vandringen har jag inte mer att bevisa för mig själv. Jag kan det jag vill.                  

Här bor visst en älgjägare.Där var t o m några 6 - taggare.

Detta är rölleka😳. Jag har aldrig sett så röda förr. De brukar vara vita eller rosa. 

Jag har heller aldrig förr sett rosablommig mjölkört/rallarros.

Det här trevliga paret mötte jag vid infarten till Hemavan😅.

Och ÄNTLIGEN...

Framme😁👍. 75 mil på 36 dagar. Nu är det bara 65 kvar. Kungsleden och Nordkalottenleden. 

Kram🤗