Nu har jag gått ca 22 mil . Började i Dalarna och är nu i Jämtlandsfjällen. De senaste dagarna har varit fysiskt ansträngande upp på 1000 m höjd på Ottfjället och sedan ner igen - upp på 950 m höjd på Hållfjället o ner igen .Aj mina knän🥴😫.

Idag har det varit betydligt lindrigare, speciellt sedan jag kom till Edsåsdalen. Jag har vandrat på bilväg en bit och längs drn vackra Vindelälven .                                      Jag kan inte beskriva den otroliga blomsterprakt som finns längs vägarna här. Det är också roligt att se hur man bor och bygger här för att klara vädrets påfrestningar. 

 Idag har solen varit framme hela dagen och det har varit 17 grader mitt på dagen - härligt😊. Det blir liksom lite lättare när det inte regnar. Det är t o m så att mina kängor har torkat till lite...men lukten försvinner inte😝.

Jag har inte träffat några vilda djur än, bara fåglar. Ljungpiparen är överallt lite högre upp i fjällen med sitt pipande läte. Förra året lyckades jag inte få syn på någon för de gömmer sig i ljungen, men i år har jag sett många. De är så fina. 

På tal om fåglar måste jag berätta något dråpligt. För några dagar sedan gick jag uppe på fjället och plötsligt körde det till i magen 🥴och jag kände att det var akut, jag måste NU!!!.😳.  Jag släppte ryggsäcken rakt ner på stigen, tog två steg åt höger o körde in rumpan i ett lågväxande videsnår. När jag precis var klar hörde jag "koääk, koääk" inifrån snåret bakom rumpan.  Där låg en fjällgås och ruvade ( måste vara så för annars hade den flugit iväg).     Vilken maximal otur den gåsen hade😂..av alla videsnår på det oändliga fjället valde jag att köra in rumpan precis där den låg. 

Nu sitter jag på Åre camping o laddar powerbank och telefon. Har tvättat lite o ska ta en välbehövlig dusch innan jag kryper till kojs. I morgon  bär det vidare.

 

Gårdagen började så här. 1000m upp på Ottfjället med tjock dimma..

..och ner över snöfällt.

 


..och idag vandrade jag genom blomsterparadis....

Sådana enorma kontraster gör det extra spännande att fjällvandra. 

 

Kor och getter samsas i samma hage.

Vindelälven med Årefjällen i bakgrunden. 

 Jämtkrafts fina designade kraftstolpe vid infarten till Åre. 

Kram till alla där hemma🤗🥰