I dag lämnar jag det mest välutrustade och trevliga vandrarhem jag har bott på, och det i en by med bara 24 bofasta innevånare? Förklaringen är att Jäkkvik skidcenter ligger bara 2,5 km härifrån med fina utförsbackar, de brukar också ha scooterträffar här och många barn- och ungdomsgrupper på läger både sommar och vinter.

Min vrist är tejpad och jag håller tummarna att det går bra, så nu bär det ut utanför civilisationen igen. 4 dygn i tält ev övernattning i raststuga om vädret blir riktigt dåligt. Det ser ut att bli regn lörd-tisd. 

Hade svårt at hitta rätt på leden utanför Jäkkvik, den var dåligt markerad ett tag, men med hjälp av några elledningar och Norrlandsappen med Kungsleden och GPS kom jag rätt.  
Bra väder trots prognos 80% regn. Det kom bara lite stänk då o då -inte ens lönt o ta på regnjackan.  
Vilade i Pielsekajsestugan ( en raststuga) o tog lite vatten o en tunnbrödsrulle.  Gick vidare mot Adolfström ca 9 km till. 

Pigg i benen. Jag förstod nog inte hur trött jag var i fredags. Alla mina sinnen är mer öppna idag. Har bara mött 2 vandrare idag på väg norrut, har inte träffat någon på väg söderut. 
Slog upp tältet bredvid leden i en björkdunge. Småregnade. 17.00.
 

 Detta är äkta stormhatt. Den är väldigt giftig. Har bl a  använts till att döda varg med enligt en bok jag läste på vandrarhemmet igår om fjällens växter.

 Djungel.Jag tror denna heter strutbräken. Den är väldigt hög.

 Det här är kvanne.Den ingick i samernas kost - gör kanske ännu? Både blad o stjälk går att äta. 

 

 Pieljekaisestugan som jag rastade i.

 Det här älghornet satt på väggen.

 "Älgtjur funnen död i parken sannolikt ihjälstångad av annan älgtjur under brunsten.Obs bett i skoveln av järv". Parken är Pieljekaises nationalpark som jag passerade. 

Kyrkans vandrarhem i Jäkkvik.

 Hittade mogna hjortron. Inte alls gott. Slemmiga och smaklösa 😜.

 Vacker bild. 

 STORA lavar. Ser ut som kålblad, men inte så stora förstås. Heter visst norrlandslav.