Idag var det min14.e  dar på vandring och i natt har jag bokat ett rum på  Kallsedet fjällcenter. Jag tänker stanna här  i morgon också eftersom jag åtminstone nu i början behöver en vilodag i veckan och en dag att äta upp mig på. Jag har svårt att få i mig tillräckligt med mat eftersom jag inte blir hungrig när jag vandrar. Jag behöver få i mig ca 3000 kcal om dagen då jag är igång med fysisk ansträngning  ca 10 tim/dag. 

På Åre camping träffade jag tre gröna bandare. En ensam ung tjej och ett par i 40-årsåldern.Det är  trevligt att utbyta erfarenheter.

I em träffade jag här på vandrarhemmet  ytterligare ett par som är ute på sitt 3.e gröna band.De går med 2 stora hundar. De hade för mycket mat med sig, så jag fick en del ( de har många depåer eftersom de har hundmaten också) .Det är spännande, för det är mat som de har torkat själva.

När jag lämnade Åre var det mycket uppför igen, jag trodde jag tog en "lindrig" väg pga mitt onda knä, men jag var bara en knapp km från Åreskutan.  Efter det var det ganska enkel men mycket blöt vandring ner till Huså . 

Huså var en intressant plats. Där har funnits en gammal koppargruva o där har de också förädlat kopparmalmen till ren koppar. Det fanns en mängd informationsskyltar som var spännande att läsa. Vilket enormt jobb det var att förr få fram ren metall ur malmen!!

De senaste 2 dagarna har det blivit mycket landsvägsvandring, sammanlagt 35km. Det låter tråkigt men vägrenen får mig fortfarande att häpna av den otroliga mångfald av blommor som finns här...och dessutom är det lite skönt att som omväxling slippa bli plaskblöt om fötterna.

 

Frukost på macken i Åre😁. Jag tänkte att mos med TVÅ korvar, STOR klick räksallad och rostad lök skulle bidra med i alla fall 1000 kcal den dagen😅.

Långt där nere ligger Åresjön, så mu är jag högt uppe igen.

Vet inte om ni ser den lilla "antennen", men där uppe är Åreskutan.

Bara en vacker vy😊.

Inte en vacker vy. Mitt groteska knä ...i jämförelse med det friska. Tagit inne i tältet. Konstigt nog inte särskilt ont. Ska vila i morgon.

Så här fint badrum hade jag igår morse. Ren lycka att göra sin morgontoilett i det.

En gruvarbetare vid Huså bruk. 

  

En av info-skyltarna vid Huså. 


Kram till er alla.🤗❤❤