Jag har nu nått Jäkkvik och har tagit in på Kyrkans fjällgård i natt efter tre tältnätter . Här är så trevligt, jag bodde här i höstas när jag gick Kungsleden Abisko-Hemavan också.

Onsdagen var solig och riktigt varm så det blev en svettig stigning några km upp på fjället från Ammarnäs men sedan lätt vandring över de  enorma fjällvidderna.  Solen stekte och ingen skugga någonstans men vinden fläktade skönt. Jag hittade en fin tältplats vid en hängbro. Efter Ammarnäs är det inte så många vandrare jag mött,  men några stycken. 

Torsdag var också solig och lättvandrad.  Åskan började mullra långt borta på flera ställen runt om framåt eftermiddagen och ett riktigt  åskväder kom in över fjället men jag hade turen att komma till en raststuga precis lagom till det började ta i ordentligt. Det drog snabbt bort.                            Eftersom det mullrade runt om och jag förstod att det skulle bli åska på natten satte jag upp tältet på en lite lägre platå där det också fanns några fjällbjörkar som var lite högre än tältet. Man ska absolut inte vara den högsta punkten när det åskar på fjället.  Vid 22.00 började det åska och sedan blev det bara värre och värre 😳😱🥵....åskväder från olika håll möttes och blixtar avlöste varandra ( 2-3 sekunder emellan blixtarna...8 sec som mest under minst 1 timme ).Vissa blixtar var så skarpa att jag till slut inte tordes ha ögonen öppna riktigt...det gjorde ont i ögonen.  Det mättes upp 2000 blixtar enl en kille jag möte dagen efter. Ovanpå detta blixtrande var det också en blandning av  skarpa smällar och dån och muller + att regnet piskade på tältet så det trycktes ihop och lät öronbedövande. Det var rena harmageddon. Jag kunde inte ligga kvar i sovsäcken, ville vara så förberedd som möjligt om ngt hände så jag rullade ur sovsäcken, klädde på mig t o m kängor och regnjacka, stoppade ner nödsändare, telefon, plånbok och Miffi i fickorna, öppnade innertältet och satt sedan där o höll för öronen och kisade med ögonen för att ha lite koll.  De sista smällarna och blixtarna försvann inte förrän minst ett par timmar senare när det började  ljusna ute.  Jag trodde att det var ett normalt åskväder i fjällen men det finns nog inga normala väder längre. En man som bodde i Adolfström 2 mån varje år sade att det var det värsta åskväder han upplevt.

Nåja, vi fixade det också Miffi och jag och tältet är fantastisk...inte en regndroppe kom in. 

Under fredagen passerade jag Bäverholmen , en fiskecamp som t o m hade ett värdshus där jag åt en STOR portion hamburgare och pommes.  Den natten slog jag upp tältet bakom en raststuga nere vid en sjö...inte en krusning på vattenytan inte en vindpust ..så lugnt var det. Jag har sällan sovit så gott.

Idag har det varit mulet o lite småregn som senare övergick i ösregn. Vandring genom skog hela dagen utom några km på fjället under eftermiddagen.  Jag träffade en kille som ska gå till nordkap. Han började i södra Tyskland i februari. Har gått 300 mil.Han gick barfota!!!!

På tal om fötter, mina skor börjar bli lite slitna🤭....men de ska hänga med hela tiden har jag bestämt...och på min ena vandringsstav har handledsremmen gått av, annars inga trasiga saker. 

Min kropp känns över förväntan bra fortfarande och nu har jag fått tillbaka aptiten också. Jag är ofta hungrig och/eller sugen på ngt att äta så nu tappar jag nog inte i vikt längre😁. Ikväll fruktboostar jag med äpple, apelsin och supersmothie. Avrundar med en påse lösgodis😏.  

Temperatursvängningarna är makalösa...från 26 grader på dagen innan åskvädret till 11-12 efter och i natt ska det inte bli mer än 2 -3 plusgrader . Tur att jag uppgraderade min utrustning lite från förra året. Min tunna dunjacka är ovärderlig liksom min dunsovsäck OBS. Ej dun från levande fåglar.

 

Mina kängor är sig inte lika. Spruckna sömmar🤭.Men de är fortfarande lika sköna. 

 

På väg ut från Ammarnäs passerade jag en gammal kyrkstad. 

 

Vandring längs Vindelälven.

Tältade onsd-torsdag vid hängbro. 

Torsdagens utsikt från "badrummet" på morgonen. 

2 cykelhjul. Undrar om den stackaren bar sin cykel resten av etappen🤔😂

Torsdagen oändliga fjällvidd.

Fika i raststuga medan den första åskan slog till på dagen.Digestivekex, färskost och kaffe.

Blåbärsskogen .

Tältplats dagen efter åskovädret. Så fridfullt. 

Så vackert🤩.

 

Jag gick genom en djungel av bräken innan jag kom fram till Jäkkvik.

...och nu har jag inte tid med er längre. Ska ut o ta hand om min tvätt🤭😊

 Kram till alla och som vanligt är jag glad att läsa era kommentarer och att ni är med mig. ❤❤❤