Hemskt kall natt, med nattfrost och dimma som gjort tältet plaskblött igen. Mina blöta strumpor som ligger i absiden var inte stelfrusna, så det var inte många minusgrader.       Kan man frystorka strumpor förresten? och i så fall hur?😂.
Min sovsäck ska klara ner till -12 grader för kvinnor ( män -16 grader), det är märkligt eftersom jag måste ha i princip alla mina kläder på och ändå har frusit lite (och när jag fryser blir jag ofta kissnödig och DET är inte roligt mitt i natten) men tanken är väl att man inte ska få köldskador eller frysa ihjäl när det är mildare än -12. Det finns i alla fall inga mygg - de har väl frusit ihjäl.
Till natten tänkte jag  inte tälta uppe på fjället..det skiljer många grader mellan dal och fjäll.Man får välja dal, mygg  fukt, lite varmare eller fjäll kallt, oftast torrare,inga mygg.
Hela dagen låg dimman  tjock
och vid 15.00 började det regna och blåsa. Det var ett sådant där smått regn som letade sig in överallt på grund av blåsten och jag såg i princip inget genom glasögonen. Vatten som rann mellan tårna i kängorna, blöta vantar , regn och blåst gjorde att jag fick slå upp (det blöta) tältet på fjället igen i alla fall...kunde inte fortsätta eftersom jag frös så hemskt.

Jag är så fruktansvärt trött på regn, blåst, kyla och blöta leriga leder.
I morgon kommer jag till Ammarnäs, där ska jag ta en vilodag och få tillbaka lite motivation och energi. Världen är
full av tappade sugar..men de flesta verkar hitta sina igen😉..och det ska jag också.

 Dimmig morgon...som fortsatte hela dagen..och på eftermiddagen graderades upp till lite "extra allt" med både regn, dimma och kalla vindar.

Ölkorvspaus och mina Xdry-vantar som ännu inte blivit plaskblöta.

En sådan här fin ledmarkering piggar alltid upp🥰