Nu är jag i Kvikkjok.

Måndag 1/8

 Det var som vanligt trevligt att bo på Kyrkans fjällgård  i Jäkkvik och jag fick varm dusch o alla kläder tvättade samt telefon och powerbank laddade.      Innan jag kom fram träffade jag  "barfota Adrian" igen  och en dansk tjej, Mette, så vi hade sällskap en liten bit. De stannade också i Jäkkvik eftersom det ösregnade hela kvällen. Annars skulle de ha tältat.                      

När jag kom till roddleden var där bara en båt så jag hade fått ro och hämta ( bogsera) en båt från andra sidan och sedan ro tillbaka, men Adrian som nästan var över på andra sidan och redan hade Mette i båten kom tillbaka och hämtade mig. Jättesnällt och omtänksamt🥰.  Vi 3 hade sedan sällskap till nästa båt vid Ribnes, där vi fick vänta i 3 timmar i iskalla vindar.                              I Vuotnajviken ville de vidare minst 5 km till ( hade lite tidspress), men jag tyckte det var dags o leta tältplats då klockan var  17.30 och jag var både  trött o frusen. Det var lite ledsamt att se dem gå. Jättefina människor🥰. 

Här på Kungsleden har engelska nästan blivit det  "officiella språket". Det är få svenskar jag träffar. Många kommer från Tyskland, men jag har också träffat några från Ungern, Polen, Danmark , Tjeckoslovakien och  Frankrike.
Det blir oftast engelska runt matbordet i stugor mm pga alla ska förstå ( utom fransmännen som ofta inte kan Engelska).

Måndag 2 aug
Iskall morgon. Det ångade ur munnen  när jag gick ut, men solen kom fram och  värmde upp. Jag hade ingen  täckning på mobilen men vet att det skulle bli neråt 2 grader på natten och 12 på dagen. Det känns som om jag haft kanske ca 10 dgr "sommar" totalt så lite avundsjuk är jag på er där hemma som fått uppleva tropisk värme.                                             Det blev en fin vandringsdag, nästan höstkänsla med kall frisk härlig luft och sol i  vacker björkskog mellan sjöar och vattendrag. Jag kände mig ovanligt pigg och energisk.  Uppe på fjället var det iskalla vindar men jag hittade  en perfekt plats i lä  bakom en bergknalle att slå upp tältet på.  Ingen åska på gång. Svinkallt men inga mygg👍, och inget regn på natten.

Tisd 3 aug
Steg upp kl 4. Ville hinna 27 km för att komma med båten till Kvikkjokk 14.30 på onsdagen. Det skulle bara vara 12 km kvar att gå den dagen då. Snitt 2-2,5km /h.
Det var hemskt kallt, hade varit nere på nollan enl en tjej jag mötte. Det blev  soligt och friska vindar, bra vandringsväder. Efter ca 7 km  fick jag sällskap med en man, Tommy ( jag hade passerat hans tält tidigare och nu kom han ifatt). Jag blev så glad för han går också gröna bandet norrut och det var roligt att prata med någon som har samma erfarenheter. Vi pratade och pratade och de 2 mil vi hade sällskap gick jättefort. 
Han  hade tidspress så han skulle hinna till båtplatsen  (Kvikkjokk) redan samma dag  för att komma med  första båten onsdag 10.30. Han hade tappat ett par dagar p g av magsjuka och skulle möta sin dotter i Kvikkjok onsdag. Han gick vidare efter att vi pausat o druckit kaffe i en raststuga som låg där  jag slog upp mitt tält. Jag tyckte 27 km räckte🥵.

Onsdag 4/8
Kall natt igen, men några grader varmare. Vaknade vid bäckens brus. Jag hade bara 12 km att gå idag och det var mycket mer lättvandrat än jag trott så jag kom fram till båtplatsen redan11.30. Måste vänta på båten 3 timmar igen, men här var det soligt och lä och det  fanns  en raststuga. Jag plockade lite blåbär och passade på att torka till min sovsäck och tältet från nattens kondens.       Jag hoppades att kunna få ett rum på fjällstationen i Kvikkjokk men det fanns  inga lediga. Jag har handlat lite här på fjällstationen för kommande dagar  för maten är i princip slut....det var SVINDYRT🥴, men mat måste man ju ha😊.Jag tältar  utanför och nu sitter jag i deras cafeteria och laddar powerbank och telefon. 

Jag funderar på lösningar för att nå Treriksröset och det kan ordna sig. Berättar mer nästa gång. 
Nästa gång jag skriver blir om 4 dagar i Saltoluokta. Där har jag bokat rum för jag ser verkligen fram emot att stå i en varm dusch LÄNGE😁.
Kram till er alla. Jag läser alla era kommentarer o är ledsen att jag inte svarar på alla, men när jag har el och täckning blir det prio att ladda och skriva blogg. Funderar på en vilodag snart, då blir det lite mer tid. 
 

 BarfotaAdrian ror oss över sjön.

Hi Adrian. If you read this..I'm still looking for your toeprints  in the mud to see if I'm on the right trail🤣😂.

Långt där nere ligger sjön vi rodde över. Sedan gick det upp, upp, upp. 

Paus med Mette och Adrian.

Tält på tork. Det blir alltid kondens. 

 Vandring i vacker björkskog.

...och här var det visst någon som  tröttnade på att bära med sig en campingstol?😂 

 En gammal kåta mitt uppe på fjället.

Dit upp ska vi visst. Efter björkskog i dalar kommer alltid bergen/fjällen.
 
Här under kommer några vackra vyer
 

 

 

 


Vitamintillskott.

Med båten över til Kvikkjokk.