Det har regnat hela natten. Vid 02.00 vaknade jag av att det blev alldeles kallt om rumpan. En flik på yttertältet hade lossnat och vikit sig över tältet så det regnade rakt in i tältet vid mina fötter eftersom taket i innertältet bara består av myggnät. Jag fäste yttertältet igen o kröp ner i det blöta, det fanns inget annat o göra eftersom jag inte kunde packa ihop o börja gå förrän 04.30-05.00 då det var tillräckligt ljust. Det regnade fortfarande o var kallt så jag behövde sovsäcken trots att den varblöt.          

Steg upp 04.00  bytte om, packade ihop och började gå  vid 05.00. Det var mulet o småregn till till ca11.00, sedan tittade solen fram.

 Jag hittade en blåsig solig plats där jag hängde upp blöta trosor, byxor, liggunderlag, tält o sovsäck i träd runt omkring. Allt utom sovsäcken, som blev helt genomblöt då jag rullat ihop den  på morgonen, blev torrt.                                       Jag  gick 17 km till nästa raststuga i Badasjåkkå och passerade Adolfström. Framme i raststugan tände jag i kaminen o hängde upp sovsäcken på tork. Mina kängor o strumpor var också genomblöta pga regn o blöt terräng.  Sovsäcken torkade och jag bestämde mig för att övernatta i stugan. Sov på golvet på mitt 1 cm tjocka liggunderlag..men det var torrt👍😊.                                       

   Vid 23.00 kom en man in i stugan. Han blev förvånad över att se mig på golvet, så jag förklarade. Han mumlade något som jag inte hörde. Det var mörkt i stugan, så jag hörde honom bara böka om ett tag o sedan blev det tyst. Jag vände mig om utåt stugan där jag låg på golvet o såg ett par nakna fötter ett par decimeter från mitt ansikte 😬. Han hade också lagt sig på golvet. Ngn timme senare vaknade jag av att han packade ihop och skulle gå. -Du ska väl inte gå i natt? frågade jag eftersom jag visste vilken svår terräng det var. Det visade sig att han skulle se på hur lång/kort tid han kunde gå Abisko-Hemavan och då gick han på nätterna också , med pannlampa. 

 Regnig morgon.

Halva berget försvinner i dimman

Sovsäck på tork.. 

     och tält. 

 

Lång bro över en strid fors.

Brasa i kaminen o sovsäck på tork. Tur det finns raststugor.