Jag skriver några rader från Vålådalens fjällstation. Jag passerar här idag,  ska bara proviantera lite och fick möjlighet att ladda telefonen. 

Jag har haft några jättefina dagar nu. Det började med +4 grader och ösregn på tisdagmorgonen men sedan klarnade det upp och har varit soligt och fint. Jag har verkligen njutit av min vandring och alla vackra vyer. Det har varit precis som jag tänkt mig att det skulle vara. Jag har dragit ner på tempot 17-19km/dag nu.. o lyssnar mer på kroppen. 

Att vada  över forsar är inte längre otäckt och inte heller att pulsa i smältande snö...det har blivit en vana.  Det är konstigt vilka vanemänniskor vi är. Allt som är helt nytt är lite skrämmande, men man vänjer sig fort.

Jag har gått över kalfjäll i 3 dagar, så det kändes bra att idag komma ner i  Vålådalen. Här är så vackert. 

 

Frukost på Helags Fjällstation.

 

Mysigt på Helags fjällstation.

  

Dags för paus i raststuga.

Här hittade Miffi en bra plats när vi rastade😂

  

Jag lyckades fånga en fjällripa på bild👍😁

 

Långt därborta till vänster ligger Helags fjällmassiv. 

 

Renarna svalkar sig på snöfläckarna. 

 

Härligt att se lite träd igen. Fjällbjörkar är så vackra. 

 

Vacker tältplats jag hittade i natt. Det var en bit upp på fjället så det blåste rejält ett tag, men jag hade säkrat det med alla linor så det stod stadigt. 

 

Idag bar det rakt in i storskogen.Det är så vackert och naturligt. Första barrträd jag sett sedan jag började vandra. 

 

Sådana här högar ligger väldigt tätt på vandringsleden. Det är som om älgarna ville säga - Du lilla människa, var ödmjuk , här är det jag som är konungen.

 

Jag avslutar med en vacker vy från Vålådalen och önskar er alla en fin midsommarhelg. Kram🤗❤❤