Värsta natten hittills. Frös något fruktansvärt trots att jag hade ALLA mina kläder på, lager på lager, t om regnkläderna och vantar för att hålla värmen inne. De enda kläder som fanns  kvar i ryggsäcken var 1 linne, 1 bh , ett par strumpor o 2 par trosor. Drog in hela huvudet i sovsäcken för att inte värme skulle gå ut det hållet. Sov kanske max 2 h den natten. Väntade bara på att klockan skulle bli ca 04.00 så jag kunde stiga upp, packa ihop o gå vidare för att bli varm.            Hörde ett väldigt oväsen utanför någon gång under natten också. Troligen fjällrävar eftetsom det skulle finnas gott om det i området Tog mobilen  satte på Mix Megapol på högsta volym och sedan blev det tyst utanför😅.  

Äntligen blev klockan nästan 04.00 o jag kunde stiga upp. Frös så jag skakade så jag bestämde mig för att koka en kopp te för att värma insidan. När jag tog min vatten"påse" som låg utanför tältet förstod jag varför jag frös så..det krasade när jag tog i påsen - det var is - vilket innebar att det måste varit ett par minusgrader på natten. Som tur var blåste det inte. 

Packade ihop o var på väg strax innan 05.00. Det gick uppför, ännu längre upp på fjället direkt vilket innebar att jag snart blev varm men jag fick behålla alla kläder på för ju högre upp jag kom desto mer isande vindar...och sedan började det regna. Små ispikar i ansiktet. 

Större delen av dagen gick över fjället i isande vindar och regn så det var skönt att efter det komma ner i dalen på andra sidan. Jag fortsatte att gå förbi Rävfallsstugan mot Ammarnäs o kom fram till Ammarnäs vid 19.30.....de sista km gick som i trans. Jag hade gått över 3 mil. Tog in på Ammarnäsgården B&B. Min fjärde stora etapp var slut. Bara en kvar. Nästa mål är Hemavan. Innan Hemavan har jag 5 dagsvandringar.....   men först VILA, varm dusch o tvätt. 

 Kl 04.00.

 Kl 05.00. Så ljust att man kan börja vandra. 

 Morgondis.

Uppe på kalfjället.Röda markeringar för Kungsleden. 

Isande vindar o regn. Ingen bra kombination. 

Träffade på en flock renar. Jag förstår inte varför de blir så rädda när man kommer. De flyr "för livet". De borde vara vana vid människor. 

 Långt nere i dalen forsar Vindelälven fram.

     Lite rast vid Vindelälven. 

 Fint litet hus vid Vindelälvens strand. 

          De har visthusbod högt upp vilket borde betyda att det finns vilda djur här...eller är det bara tradition? 

Framme vid Ammarnäs o den berömda potatisbacken. Du hittar en länk som heter Potatisbacken i Ammarnäs  under "Meny" när du går in på min blogg.