Ösregn hela natten som fortsatte fram på eftermiddagen. Packade ihop blött tält vilket jag inte tycker om.
Det blev en sådan där dag då jag har gått som en robot. Plaskblöta kängor och strumpor (  som vanligt) och plaskblöta vantar. Jag har vantar som ska klara väta men även de har väl sina begränsmingar.

Jag har bara två tankar "halka inte" ..och "varje steg är ett steg närmare Ammarnäs". I Ammarnäs finns hotell/vandrarhem där jag kan tvätta o torka mina strumpor igen...och kanske lite hotellfrukost😁. Varje morgon tar jag på ett par torra rena strumpor men så snart fötterna är nere i kängorna är de blöta igen eftersom de snabbt suger åt sig vattnet i kängorna. Ett par sparar jag alltid till "nattstrumpor" som jag tar på när fötterna är insmorda med fotcreme på kvällarna. Jag har 6 par med mig, så jag klarar några dagar🦶.
Jag har bara 2 dagar till Ammarnäs nu.
I kväll blev det frystorkat till kvällsmat, orientalisk kyckling med couscous. Jag funderade på vart kycklingen hade tagit vägen för jag hittade inte en enda kycklingbit. När jag läste på förpackningen stod det att det innehöll 7,8% kyckling🤔...får man ens kalla det "Orientalisk kyckling med couscous"  då?😡
I kväll är det inget regn ännu. Himlen var kolsvart i tre väderstreck så jag slog upp tältet uppe på fjället tidigare än planerat för att torka det lite innan nästa regnskur kom, men
hittills är det uppehåll...och tältet har torkat😊.

 Led eller bäck?...och dessa är enkla, då man kan gå bredvid i skogen. Värre är det när man ska passera små sjöar med vatten och lervälling där det bara finns blött gräs eller blötmyr bredvid. Det är det bara att välja dy eller vatten.