Nu är jag  i Valsjöbyn några km från norska gränsen. Jag bor på vandrarhem  här i natt. 

 Jag har varit ute i 20 dagar. Vandrat 18 dagar och haft två vilodagar.Jag bör ha gått ca 36 mil.  Jag har lagt upp mina rutter i Topo GPS, men ganska ofta hittar den inte leden/stigen utan mäter  fågelvägen och därför är det svårt att veta exakt hur långt jag gått. 

 De senaste dagarna har det blivit mycket vandring på väg, men också i väglöst land över myrar och skog.

Vägarna går väl ann och skogarna men jag är inte så förtjust i att hoppa på tuvor o vara ständigt blöt och lerig  om fötterna....o som kängorna luktar😝.                              I morgon bär det i alla fall upp på fjället igen...inga mygg, inga knott, inga broms. Det finns mycket sådana flygfän nere i dalarna. Jag har verkligen haft nytta av min mygganorak men de små knotten letar sig in genom maskorna i alla fall.

Mitt knä har blivit mycket bättre. Det mesta av svullnaden är borta. Det ligger bara ngn vätskesamling mitt ovanpå knäskålen ( eller inflammerad slemsäck?) och jag har inte ont, bara lite stel på morgnarna.

Det har varit riktigt varmt och soligt här de senaste 5 dagarna 25-28 grader men nu ska det visst bli lite sämre och det gör faktiskt inget. Det är tufft att vandra med tung packning i gassande sol.......man blir aldrig riktigt nöjd🤭🙄.

 

Vandring på oändliga grusvägar...

 

..torra sådana 😅...det är vägdamm efter lastbilen så här gäller det att hålla andan.  

Man ser ofta väldigt låg  vattennivå i sjöar och forsar. En del säger att det har varit mindre snö här, mer snö längre  österut och därför har vattenflödet  vid snösmältningen inte varit lika starkt här.

Vacker vy över sjö och fjäll.

 

I,m a punkrocker yes I am..... 🤣😂så här roligt kan man också ha det när man går där i sin ensamhet. Hoppas bara att ingen hör mig när jag sjunger, skrålar, visslar och pratar med Miffi o lite träd och annat som passerar.

 

Ett rengärde där man samlar ihop renarna för märkning (och slakt?)

Stig i Olden. Du är min stora kärlek😍. Jag hade hört så mycket positivt om dig, men du överträffade alla mina förväntningar. Du tog emot i vandrarhemmet med sådan värme och omtanke och gav mig så mycket positiv energi att jag flög till Jämsmässholmen. 

Jag vandrar i ett hav av blommor.

Myrar är också vackra. 

Kaffepaus med utsikt.

Vacker fors.

En annan fors med lågvatten.

Nu ska jag sova. God natt o kram till alla. 🤗😴