Sovit gott. Steg upp 07.00.Åt en härlig frukost. Jag bor på ett B&B, men igår fick jag ingen frukost eftersom det bara var jag som övernattade där. Frukost-tanten fick ledigt, men jag fick dricka hur mycket kaffe jag ville under dagen 😅.                 Har bara gått 8 km idag, men det mesta uppför. Underbart vacker utsikt hela tiden. Stod uppe på ett berg och kände mig SÅ lycklig och tacksam över att få uppleva det här.                                                         Jag har bokat en säng i Aigertstugorna (fjällstuga), och kom fram redan 13.30.  En fjällstuga är väldigt enkel , bara kallt vatten utedass, bad i sjön, ingen el, men 4 väggar o tak och möjlighet att laga mat inne på gasspis                                                Det har varit  soligt och fint ute, härlig klar höstluft.  De senaste dagarna har jag mött 3-4 pers per dag. Nu är det många fler eftersom Hemavan-Ammarnäs är en välbesökt etapp på Kungsleden. Det märks på underhållet på leden också, den är mycket bättre.                                               Jag delar rum med en trevlig tjej från Stockholm, Sara, som vandrar Ammarnäs-Hemavan. Det är  många gäster i fjällstugan, fler än jag sett på många veckor. 

 Mitt fina rum på B&B. Ammarnäsgården.

Frukostbuffe'n.

 Hölada, och på taket sitter de första skatorna jag har sett sedan jag lämnade Ronneby.

Ammarnäsgården där jag övernattade.

 Vattenfall.

 Vacker utsikt.

    ..och ännu en vacker utsikt.

 Snart framme vid Aigertstugorna.

Köket i stugan

..och dricksvatten tar vi i sjön.