Jag blev lite ledsen idag. Jag har varit så inställd på att nu när jag har vaccinpass och därmed får komma in i Norge och Finland ska kunna gå Nordkalottenleden genom Norge till Treriksröset och sedan ta mig med båt ( eller en dags vandring) till Kilpisjärvi i Finland och vidare hem därifrån...MEN inresereglerna gäller bara vid gränskontroller.               Det finns inga gränskontroller där vi gröna bandare tänker gå....alltså kan det bli en omväg på uppåt 30-35 mil för att vandra ovanför Torneträsk i Sverige  o upp till Treriksröset -och tillbaka till Abisko? Jag är ju inte ensam om dilemmat, alla som inte har vaccinpass måste ju ta en annan väg eller avsluta/börja i Abisko vilket är godkänt i år pga av Corona. 

Jag var medveten om och inställd på detta från början, men när jag fick mitt vaccinpass o restriktionerna lättade så blev jag väldigt glad att kunna gå den vanliga sträckan Abisko-Treriksröset. 

Vi är ju många som "sitter i samma båt" och det undersöks på alla kanter om det finns ngn lösning, så kanske löser det sig.

Annars känns allt över förväntan bra. Lite stel i kroppen på morgonen men inte mer än  efter en lång träningsvandring hemma.  Är noga med att kolla igenom fötter varje kväll om ngn tendens till skavsår,smörja in, massera o lite fotgymnastik. Undersöka  vader, vrister och runt knän. Om ngn öm punkt smörja med liniment. Stretcha i vrister o vader. 

Viktförlust troligen 6-8 kg. Har inte haft ngn våg sedan Olden. Har slutat bekymra mig så mycket för det eftersom jag känner mig pigg, frisk och stark, men försöker verkligen få i mig så mycket fett och  proteiner som möjligt  samt boosta med frukt och grönsaker när jag har möjlighet. 

Dricker mycket vatten och ser därför alltid till att ha vätskeersättning t ex  Resorb med. 

Idag ska jag besöka Naturum här i Hemavan, äta gott o vila. I morgon börjar vandringen på Kungsleden, det ser jag fram emot 👍😊.